מסיר קוטיקולה
27/4/2018
מסיר קיוטיקולה הינו תכשיר שמשתמשים בו לטיפוח הציפורניים ובמהלך ביצוע מניקור.
מטרתו היא להסיר את שאריות הקוטיקולה שהינה רקמות עור מתות ושיש לה תפקידים רבים בהגנה על הציפורניים ובתמיכה בגדילתן.
מדוע אנחנו מעוניינים להסיר את הקוטיקולה?
זוהי רקמה שגדלה על גבי לוחית הציפורן, מתחת לקו הקיפול הקדמי (Proximal Nail Fold), וכשהיא יוצאת החוצה מעל לקו הקיפול היא כבר סיימה את תפקידה. אז מדוע להסיר אותה? מכיוון שיש לה השפעה לא טובה על מריחת הלק והיצמדותו ללוחית. הקוטיקולה היא רקמה שנעה על גבי הלוחית ובצמוד אליה, היא מתפרקת עם הזמן, ולכן לק שנמרח עליה או בצמוד לה עלול להתרומם באותו אזור. מעבר לכך, יש כאן עניין אסתטי - המריחה על גבי הקוטיקולה אינה אחידה, במין מראה גלי בגימור לא נקי ולא אסתטי.
ישנן דרכים שונות להסיר את הקוטיקולה, נתמקד הפעם במסיר קוטיקולה.
זהו תכשיר שמאוד נפוץ לשימוש וחשוב מאוד לדעת לעבוד איתו.
כיצד הוא פועל?
כל חברה מתכננת את המוצרים שלה באופן שונה, אך פעולת המוצר בדרך כלל זהה - הוא מכיל חומר קורוזיבי שסופח ומפרק רקמות. וזה ממש כמו שזה נשמע - חומר שאוכל את הגוף שלנו. אמנם מדובר על תהליך מבוקר והתכשירים לרוב מקבלים אישור של משרדי הבריאות והגופים הסמכותיים השונים, אבל אסור להתבלבל, זהו תכשיר מסוכן שאינו נכון לגופנו ועלול לפגוע בו בשימוש לא נכון.
המסיר בדרך כלל מכיל את אחד מהמרכיבים הבאים:
potassiumhydroxide, sodium hydroxide, caustic potash
אלה הם חומרים שסופחים פרוטאינים (חלבונים) ובעלי השפעה שלילית על עורנו ואם הם באים במגע עם העור הם מפרקים אותו. ממש כך. החברות משתדלות להכניס בתוך התכשיר חומרים נוספים שיגרמו למוצר להראות ידידותי, כגון שמנים טבעיים ומזינים, אך התכשיר עדיין נחשב למסוכן בשימוש לא נכון.
אז מהו שימוש נכון? לשם כך עלייך להכיר ולזהות את מרכיבי הציפורן, ולהבחין בין קו הקיפול הקדמי, לאפוניקיום ולקוטיקולה. את מסיר הקוטיקולה מורחים בעדינות ועל פי הוראות היצרן, רק על הקוטיקולה עצמה! לא מורחים אותה על קו הקיפול או על אזורי רקמות חיות. נמנעים מאוד ממגע עם החומר באזורים אחרים בגוף. נפטרים מכל פד או חתיכת בד שהחומר בה איתה במגע. בטח ובטח שלא נוגעים בידיים חשופות.
לא דוחפים את החומר מתחת לקו הקיפול! לא מורחים אותו על העור מסביב! ולא מתחכמים מעבר למה שהיצרן הגדיר.
לפעמים קורה שהקוטיקולה לא נראית, לא יוצאת מתחת לקו הקיפול. וזה בסדר גמור! זה אפילו מצוין, מצב אידיאלי ובריא לגמרי. במצב כזה - אם אין קוטיקולה לא משתמשים בתכשיר.
שימוש כללי במוצר: מריחת הנוזל בעדינות רבה רק באזור הקוטיקולה ועליה בלבד. המתנה על פי מה שהיצרן הגדיר. ניקוי בעדינות עם פד או מקלון והסרת השאריות שהחומר ספח. ניקוי העור היטב במים וסבון ורק אז להמשיך בתהליך המניקור ומריחת לק. תמיד לקרוא את הוראות השימוש של היצרן ולעבוד לפיהן.
האם כדאי להשתמש במסיר קוטיקולה? באופן עקרוני התשובה היא לא.
רצוי לבצע את הפעולה של הסרת רקמות מתות באופן טבעי, להתחבר לבריאות הטבעית של הגוף ולא להעמיס עליו חומרים שוחקים שמפרקים רקמות. שימוש נכון בשמנים יכול לשפר משמעותית את מצב העור והקוטיקולה.
זכרי כלל חשוב - עור שמתגרים בו מגיב בחזרה. והעור יודע להגיב יפה מאוד כשמטרידים אותו. המשמעות - העור מתעבה, גדל בקצב מוגבר, מתייבש ובאופן כללי מאבד מהברק והיופי שלו. לעומת זאת, ככל שתשפיעי על הגוף חומרים טבעיים שמוכרים לו כך הוא יגיב באופן הולם בחזרה.
ובכל זאת, מתי כן להשתמש במסיר? ניתן לשקול את השימוש בתכשיר כשהקוטיקולה צומחת באופן מוגזם ואנחנו מחפשים פתרון מהיר להקלה מיידית על המצב, אך חשוב לנסות עם הזמן ובמשך הטיפולים להפחית את השימוש בתכשיר ולעבור לפעולות טבעיות וידידותיות לגופנו.
בתמונה - עבודה מושלמת של מעיין אליאב