מאמר : עולם העבודה של העתיד




כבר שמענו המון על מה הוא העולם החדש, סיפרו לנו בלי סוף על המקצועות שלאט לאט (ואולי מהר) יכחדו, ועל זה שרובוטים ומערכות בינה מלאכותית ישלטו לנו בחיים.


אבל מלבד זה, יהיו כאן חיים, נכון? 


העולם החדש, ובאופן ספציפי עולם העבודה החדש, הולך לעבור תמורות משמעותיות. במקביל למגמות והשינויים שאנחנו חווים בתקופה האחרונה, שהכל הופך להיות חכם וממוחשב, אנחנו גם עוברים שינוי תודעתי קולקטיבי. ממש כפי שהאינטרנט יצר אצלנו מהפכה בתפיסה, כך אנחנו מבחינים שהעולם העסקי עובר טלטלות. מושגים חדשים נכנסים לחיינו השכם והערב. תפיסות וגישות חדשות. מה באמת קורה פה?


אנחנו עוברים שינוי מחשיבה לינארית, מסודרת, לחשיבה קוונטית, רב מימדית. זה לא פוסט על עתידנות, זה פוסט על המציאות, שגרת היומיום שמשתנה לנגד עינינו. אנחנו מדברים במונחים של אקוסיסטם, וחדשנות פתוחה, וחדשנות משבשת, וטרנספורמציות אינסופיות. אבל דבר אחד ברור בכל הסיפור הזה: אנחנו מרגישים היטב איך המוצרים שלנו הופכים להיות מחוברים ורב מערכתיים, והפעילות שלנו הופכת לרב מימדית. לא בכדי תורת הקוונטים צוברת תאוצה דווקא בתקופה זו, אנחנו מזהים מרחבי הזדמנויות אינסופיים ומשם נדרשים להגיע להחלטה - קריסה של האירוע לפתרון יחיד. מרחב ההזדמנויות האינסופי גורם להאצה משמעותית בתהליכים שאנחנו מקיימים במימד הזמן, ולהתרחבות הפעילות במימד המקום. לכן אנחנו חווים טלטלה אדירה בכל מה שקשור להשכלה: המומחיות חשובה, אבל הורסטיליות מתחילה להיות משמעותית לא פחות. מכאן ההשפעה על שוק העבודה היא מיידית: הפרויקטים נעים בקצב מהיר, התחרות גוברת, הטכנולוגיות מתקדמות והדרישות משתנות. זהו מעגל היזון חוזר שמגביר את עצמו, וזו גם החווייה שלנו בתקופה זו - תאוצה. והיא תלך ותגבר.


איך תראה הלמידה? ורכישת מיומנויות חדשות?
הלמידה הופכת ליותר מהירה, תחומי הלימוד וההתמחות משתנים ומתעדכנים בקצב תדיר, ומה שחשוב בתקופה של ההאצה היא למידה מואצת. המשמעות היא לא לספוג יותר מידע בפחות זמן, כמו שהורגלנו במוסדות החינוך והאקדמיה, אלא ללמוד מדויק, מהר ולפרקי זמן קצרים. ממש ספרינטים של למידה. מדוע? פשוט מאוד. בזמן שישבת ולמדת נפתחות הזדמנויות חדשות, שווקים חדשים ומיומנויות חדשות שנדרשות לשוק. על מנת להשאר רלוונטי עלינו להיות בלמידה מתמדת, כמעט אינסופית.
גיוס כוח האדם עומד לשנות את פניו: מעסיק פחות יחפש מומחה לתחום מסוים, אלא עובדים ורסטיליים, שיכולים להתאים את עצמם לדרישות ולפעילות באופן מהיר. מנהל ישקיע באמת בכוח אדם! האדם יהיה נכס אמיתי שהמנהל יגייס וישקיע בו לתקופות ארוכות ולא יפטר כשהתפקיד כבר לא רלוונטי לחברה. לא תהיה ברירה, אחרת תשאר מחוץ למשחק. כמובן שיתכן מודל מקביל של פרילנס, אבל כך או כך - יכולת הלמידה וצבירת מיומנויות הופכת לנכס משמעותי. זו הורסטיליות.

תכונה נוספת שנגזרת מתפיסת האקוסיסטם שהשתלטה על חיינו היא רב תחומיות. באקוסיסטם השחקנים זקוקים ליכולות מוגברות, רב חיבוריות בכדי לתקשר עם שאר השחקנים. ככל שיש לך יותר פתחי פלאג אין יש סיכוי גדול יותר שתוכל ליצור קשרים ולתכנן מוצרים של העתיד, שכמובן גם הם יהיו רב מערכתיים ורב חיבוריים, ואנחנו עדים לכך כבר בתקופתנו, שכל מוצר הופך להיות מורכב מאוד, וכבר לא ניתן להסתפק בלתכנן מוצר, לשים אותו על המדף ולקוחות יגיעו ויקנו אותו. הרבה מהכוח של המוצר הופך להיות טמון בחיבורים שהוא יודע לעשות. ממש כמו האינטרנט שהזכרתי מקודם.

רב תחומיות, ורסטיליות, חשיבה קוונטית ותפיסת אקוסיסטם - העולם החדש מאיץ אותנו למחוזות שהאנושות טרם הכירה.


אבי שגיא, innomaze


רוצים לדעת עוד? אנחנו כאן בשבילכם.

השאירו פרטים:

טוב שיש רשתות חברתיות.

מוזמנים לעקוב ולשמור על קשר:


טוב שיש רשתות חברתיות.

מוזמנים לעקוב ולשמור על קשר:




כל הזכויות שמורות ©