מאמר : מרכז החדשנות רנו-ניסן-מיצובישי






בכתבה זו נבחן מקרה מאוד ייחודי של OI.


מרכז החדשנות של רנו-ניסן-מיצובישי הוקם לפני מעל ל-3 שנים, ומציג תהליך חדשנות יוצא מן הכלל.

קיימים כיום 3 מרכזי חדשנות של החיבור הזה, שאחד מהם בישראל. לא כל כך מפתיע, בישראל מאות סטרטאפים בתחומי הרכב ובתחומים המשיקים לו.


3 החברות עשו את הבלתי יאומן: הן מקימות מעבדות בעולם שבהן יוכלו המקומיים "להשתעשע" ולנסות טכנולוגיות. הן מאפשרות לסטרטאפים להנות מ"ארגז חול" בתחום ה-mobility ולנצל פלטפורמה עשירה מלאת הזדמנויות של חדירה לשוק. עבור יצרניות הרכב היתרון ברור - הן יונקות ישירות מהשטח את כל החידושים החמים! מעבדת חדשנות כזו היא לא פחות מאשר מהלך גאוני. חיבור בין חברות הוא תהליך מתבקש וקורה לא מעט, הוא מאפשר להן לצבור עוצמה, אבל הקמה משותפת של מרכז חדשנות מצריך חשיבה פורצת דרך שאינה מובנת מאליה.


כשמדברים על רמות של חדשנות, הרמה הבסיסית ביותר היא חדשנות פנימית, ולאחריה חדשנות פתוחה שמצריכה מהארגון אסטרטגיה מתאימה ליישום מוצלח ומדוייק של התהליכים. שיתוף תהליכי חדשנות עם ארגונים אחרים, בין אם הם בליבה העסקית ובין אם לאו, אינה דבר של מה בכך. תהליכים אלו, אם מתנהלים לא נכון עלולים לגרום למפח נפש לשני הצדדים והתנזרות מתהליכים דומים בעתיד. לעומת זאת, אם תהליכים אלה מתנהלים כראוי, מבוצע ניהול סיכונים מאפשר, והאסטרטגיה חדה וברורה - אלו תהליכים שלהם פירות עסיסיים ביותר. לא בטעות מנכ"לים, סמנכ"לים ומנהלי חדשנות לוטשים בהם עיניים.

ברמה הגבוהה ביותר של רמות החדשנות אנחנו מוצאים תהליכי חדשנות פתוחה שיתופית, שמאפייניה אינם טריביאליים עבורנו, ובמבט ראשון (וגם במבט שני) נתפסים בעינינו כמסוכנים, מיותרים ופשוט לא נכונים. עם זאת, אלה הם תהליכים שביכולתם ליצור אימפקט, לא פחות. בבסיסם התפישה של "קוד פתוח", לתת יותר ממה שאני רוצה או מעוניין, כדי לאפשר הזדמנויות עשירות ומרתקות יותר באקוסיסטם. פעולה זו היא גם אחד מהעקרונות החשובים של מובילות באקוסיסטם.


רוב יצרניות הרכב מקימות מרכז חדשנות שהוא שלהן, עבורן. הערך המיידי הוא שלהן, והן "גוזרות את הקופון" באופן ישיר. אז מה גורם ל-3 יצרניות רכב לאחד כוחות ולפתוח את העשייה שלהן ליצרניות מתחרות? בבסיס הדברים מונחת גישת החדשנות הפתוחה המשתפת. ההבנה החשובה שהערך שכל אחת מהיצרניות תוכל לקבל משיתוף פעולה כזה אינו טריביאלי, וזו לא פחות מאשר שבירת פרדיגמה משמעותית בענף הרכב. יצרנית רכב הינה גוף ענק ועוצמתי, תאגידי. הנטייה היא לחדשנות פנימית וחיצונית ממוצעת ומקובלת ולא לפעילות חריגה שכזו. ועם זאת, בעולם החדש יצרניות רכב מבינות את הערך של חיבורים, הערך של לשתף פעולה גם (ובעיקר) עם המתחרים שלך. לשתף מהיכולות שלך ולאפשר להן ללמוד ממך, כדי שביחד תוכלו להביא ערך רב יותר ללקוחות שלכם.


בבסיס של הדברים ברית משמעותית בין החברות. ז'אן דומיניק סנארד, יו"ר רנו אמר "אנחנו תעשייה הרסנית. אנחנו הרי חייבים להיות קרובים זה לזה, אחרת – נהיה לבד ולעולם לא נצליח". כן, זה משפט שנאמר על ידי יו"ר יצרנית רכב עולמית. מכאן בדיוק נגזר שיתוף הפעולה האסטרטגי הייחודי הזה. המנהלים מבינים שאם החברות לא ישתפו פעולה הן עלולות למצוא את עצמן מחוץ לשוק התחרותי. 

חדשנות אינה מותרות! היא הכוח להניע תהליכים משמעותיים והכרחיים להשרדות בעידן החדש.


ברית זו בחלקה נשענת על עקרונות חדשנות פתוחה משתפת, ומרכז החדשנות רנו-ניסן-מיצובישי עושה לנו בית ספר לחדשנות.





אבי שגיא, innomaze


רוצים לדעת עוד? אנחנו כאן בשבילכם.

השאירו פרטים:

טוב שיש רשתות חברתיות.

מוזמנים לעקוב ולשמור על קשר:


טוב שיש רשתות חברתיות.

מוזמנים לעקוב ולשמור על קשר:




כל הזכויות שמורות ©